Vařené uzené maso (1/2 kg) nakrájíme na kostičky, v míse ušleháme
vejce (3 ks)
s mlékem, osolíme, okořeníme pepřem, novým kořením
umletým, přidáme rozpuštěné máslo (5 Dkg), housky nebo rohlíky
nakrájené na kostičky namáčené v mléce (4ks)
a nakonec přidáme
nasekané mladé kopřivy. Dobře promícháme a k zahuštění použijeme strouhanku (10 Dkg).
Pekáč vymažeme máslem a naplníme směsí. Nádivku pečeme ve vyhřáté troubě asi 1/2 hodiny – max. 40 minut.Podáváme za studena s bramborovým knedlíkem
a kysaným zelím. Dobrou chuť :-)
Malérečka Eva Šéblová z Mladé Boleslavi praví: "Kdo je připraven, není překvapen!"
www.velikonocni-kraslice.cz